You are currently viewing Happy Summer v juliju

Happy Summer v juliju

  • Post category:Projekti

Rotary klub Academia Litoralis je skupaj s pobratenim klubom Rotary club Skopje North izpeljal projekt Happy Summer, v okviru katerega je v slovenski Istri en teden gostil šest deklet in šest fantov iz socialno šibkih družin iz Makedonije.

Otroci so bili od 7. julija nastanjeni v prostovoljskem centru Park Istra v Kastelcu pri Kopru, ki je tudi sicer s pomočjo svojih prostovoljcev skrbel zanje v času bivanja v Sloveniji. Projekt je bil zelo uspešen, saj so vsi sodelujoči uspeli 12 makedonskim otrokom pričarati nepozabno doživetje – večina njih je sploh prvič okusila slanost morja, se peljala z ladjo, bila v jami, se preizkusila na supu in kajaku, ali spala v postelji.

Lepo je bilo videti hvaležnost in srečo v očeh teh otrok, sploh ob spoznanju, da je to bila za nekatere nova izkušnja. Hvaležni so bili, da so lahko jedli več kot enkrat na dan. Počaščeni smo, da smo lahko tem otrokom pričarali nekaj brezskrbnih in nasmejanih dni in jim tako ustvarili nepozaben spomin.

Ob tem se zahvaljujemo vsem, ki so pomagali ustvariti ta nepozabna doživetja: ladjica Zlatoperka, Grega Sarka, Kajak in kanu klub Koper, KJD BUM Koper, Visit Koper, Sladoledarna Koper, Osnovna šola Šmarje, Marjetica Koper, Zdravilišče RKS Debeli rtič. Še posebej pa gre naša zahvala prostovoljcem Parka Istra.

Dodaj odgovor